Contact Kluizenwijzer

Inbraakwerend

Inbraakwerend

Het kiezen van de juiste brandkast is makkelijker gezegd dan gedaan. De correcte namen inbraakwerende kast en brandwerende kast zijn helaas te lang voor dagelijks gebruik, en zijn afgekort naar brandkast of kluis. Deze zijn echter te verdelen in 3 categorieën namelijk: brandwerend, inbraakwerend en brand- én inbraakwerend.

Met onze kluizenwijzer maakt u gemakkelijk een keuze welke kluis voor u geschikt. Bedenkt eerst wat u wilt beschermen, daarna waartegen u dit wilt beschermen. Uiteraard staan wij ook altijd voor u klaar om u te adviseren.

Indicatie waardeberging

Deze term geeft aan hoeveel aan contant geld de verzekering dekt, wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen. Hierbij wordt er van uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Tip: Ga altijd even bij uw verzekeringsmaatschappij na of zij akkoord gaan met de indicatie waardeberging die voor de door u gekozen kluis staat. Diverse omgevingsfactoren kunnen namelijk de waarde die verzekerd wordt verlagen, maar ook verhogen!

 

NCP Safe 1, 2, 3, 4

Inschalingen (NCP) safe 1 t/m 4 zijn per 1/1/2016 vervallen. Tot dan verkocht producten behouden hun waardeberging.

Euro klasse

Naast de indeling van het NCP is er ook een Europese norm ontwikkeld om veel voorkomende typen inbraakwerende kasten in te schalen. Volgens deze norm moet de kluis getest worden door een onafhankelijk testinstituut. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin worden rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand daarvan wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse.

 Classificatie

 Waardeberging Geld

 Waardeberging Kostbaarheden

 Euro klasse 0       

 € 7.000,-

 € 14.000,-

 Euro klasse I

 € 10.000,-

 € 20.000,-

 Euro klasse II

 € 25.000,-

 € 50.000,-

 Euro klasse III

 € 45.000,-

 € 90.000,-

 Euro klasse IV

 € 75.000,-

 € 150.000,-

 Euro klasse V

 € 125.000,-

 € 250.000,-

 Euro klasse VI

 € 250.000,-

 € 500.000,-

Inbraak certificaat conform EN 14 450, ESSA, ECB-S (Securitylevel 1 en 2)

De Europese normen gaan uit van de resultaten van echte testen, vastgelegd in EN 14 450 en EN 1143-1. EN 14 450 is de normering voor licht inbraakwerende kasten en zijn geschikt voor eenvoudige risico's.  De certificaten S 1 en S 2 staan op een plaatje aan de binnenzijde van de deur. Deze worden ook Securitylevel 1 en 2 genoemd.

 Classificatie

 Waardeberging Geld

 Waardeberging Kostbaarheden

 Securitylevel 1

 € 2.500,-

 € 5.000,-

 Securitylevel 2

 € 5.000,-

 € 9.000,-

 

ESSA

ECB-S

ESSA, de European Security Systems Association, is een onafhankelijk instituut met als doel duidelijke, uniforme testmethoden, normering en certificering van brandkasten, sloten en testinstituten.

ESSA gecertificeerde producten krijgen een blauwe ECB-S label. Hierop staan de belangrijkste kenmerken van de brandkast t.w. aan welk testnorm is voldaan; het certificaat nummer; de weerstandsklasse; het gewicht en bouwjaar. Dit ECB-S certificaat is terug te vinden op de deur van de kluis of brandkast en biedt de koper de zekerheid dat zijn brandkast aan de hoge Europese normen voldoet

 

Let op: kasten tot 1000 kg moeten altijd goed verankerd zijn.

 

Download hier : Informatiekaart kluizen inbraakwerend 

Zekerheid in uw veiligheid Grote voorraad Maatwerk Zakelijk & privé oplossingen

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van onze producten?
Neem dan contact met ons op.

Bel ons Mail ons

* Deze velden zijn verplicht.
Download onze catalogus hier